Hjem Tjenester Tips & Råd Om oss Visjon & Verdier Kontakt oss Book gratis samtale Logg inn

Sprøyteskrekk - eller nålefobi skal en så absolutt ikke kimse av....

 

Om du lider av, plages med sprøyteskrekk - så vit at dette høyst sannsynlig kan du bli kvitt. Mye tyder på at det henger sammen med noe som har skjedd tidligere i ditt liv for så å ha generalisert seg til en sterkere og sterkere frykt i årene som har gått.

Kanskje er tiden inne for å gjøre noe med det? Det er jo rimelig bortkastet tid å grue seg til noe som tar maks 2 sekunder (OM det er stikket som er problemet). Om det er nålen, så er det jo enda mer bortkastet. ....

Ta kontakt - så finner vi ut av det.

Fortsett å lese...

Vane "loopen"

 

For å forstå hvordan vaner skapes så må vi gå inn på noe som kan kalles «vane-loopen»

Massachuttes Instituttet for tekonlogi er store på hjerneforskning og kognitive evner. Her gjør de masse forsøk  - spesielt på rotter. Her har de sett mer på hvordan vaner utvikles.

Disse eksperimentene startet tidlig på 90 tallet og de var spesielt interessert i de dype delene av hjernen. Skal ikke gå inn på det i detalj her - men den forskningen og forsøkene de gjorde førte til mye mer forståelse for vaner.

Det de fant var at de basale ganglie spiller en viktig rolle i det å forstå og huske mønstrer og hvordan en utvikler en atferd tilknyttet disse. Denne delen av hjernen fungerer som et lager for vaner både i våken tilstand og når en sover.

 

Visste du forresten av 40-95% av det vi gjør til daglig er i kategorien...

Fortsett å lese...

Alene på toppen - hvem skal jeg snakke med da?

 

Kjenner du deg igjen her - altså, du sitter alene med alt og føler at du som leder drukner i oppgaver og kjenner bare at stresset velter inn over deg?

Vel, du er ikke alene og mange kjenner på akkurat det samme som det og det er stor variasjon med hensyn til hvordan den enkelte håndterer dette. Er du en av de som kunne tenke deg hjelp i denne sammenheng, ja da er hjelpen nær. 

Hør også lydfilen som gir deg litt mer praktisk og teoretisk bakgrunn. 

 

Fortsett å lese...

Hvordan lykkes med dine endringsprosesser - hva ligger bak og hva kan være din løsning?

 

Avgjørelser eller vaner?

 

Det du gjør uten å tenke på kalles vaner - men bestemmer du deg for disse eller skjer de uten din frie vilje?

I en publikasjon fra forskere fra Duke Universitetet i USA så viser de til at 40% av de handlinger vi gjør hver dag ikke egentlig er avgjørelser, men vaner som vi har etablert over tid.

De fleste avgjørelser vi tror vi gjør - er egentlig vaner vi etablerer og former over en lang periode

 

Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg neste steg: "Vane loopen"  (Kommer om ca 1. uke)

Fortsett å lese...

Bli kvitt dine frykter - fobier raskt

 

Vi har laget flere lydfiler som skal støtte deg i din endring og tanken er at du ved hjelp av å forstå hvordan du skaper dine egne frykter og fobier kan slutte å "mate dette tankesettet"

Klikk her for "GRATIS LYDFIL" om hvordan bli kvitt din edderkoppforbi

Klikk her for å komme i  kontakt  med oss.

 

Fortsett å lese...

Hvordan være relevant, nyttig og kjenne at du virkelig kommer styrket gjennom denne krisen vi nå er inne i?

 

Denne krisen har helt klart endret på tilværelsen vår - ikke sant?

Og med endringer så er det veldig fort å føle seg utilpass og miste kontrollen.

Det er faktisk slik at mange mennesker tenker og kommer til å tenke: « Jeg er hverken så viktig eller nyttig for mine kunder og kolleger som jeg brukte å være.»

LA VÆRE Å TENKE OG AGERE PÅ DENNE MÅTEN.

Gjør det heller på en annen måte:

  1. Lag en liste over og med alle «Nytteverdier» folk får og har ved å jobbe med og for deg. (For eksempel du hjelper dem kanskje til å føle seg bedre, spare tid,  høyere omsetning, spare kostnader eller løse problemer
  2. Lag så  en liste som viser hvordan du «Gjør dette» og la dette bli en liste som viser hva og hvordan du gjør ting som er nyttig for andre. (Inkluder alt du gjør nå, pluss nye...
Fortsett å lese...

Gjør ting enkelt - 80% er ofte godt nok

atelophobia Apr 17, 2020

fear-of-not-being-good-enough 

Einstein1

 

Einstein sa også  engang det; Hvis du ikke kan forklare noe enkelt og greit, så kan du det sannsynligvis ikke godt nok.

 

Dette bugner ofte i at mange skal gjøre ting helt til fingerspissene og at mange rett og slett blir for nøye. Et gammelt Zen ordtak sier at "80% er perfekt."

 

zen-wallpaper-9975-10331-hd-wallpapers

 

Gjør tingene bra, men ikke veldig bra. Hvis du gjør tingene bra, vil andre se det og tenke: Ja det er bra gjort, slik ville jeg selv gjort det hvis jeg skulle gjøre det."  Men hvis det er gjort veldig bra, kan de tvile på om de selv kunne ha klart dette. Da vil sannsynligvis noen begynne å lete etter feil ved det du har gjort. Om de ikke finner noen, finner de kanskje feil ved deg eller de kan dikte opp noe. Dette er jo ikke bra for dem, så unngå å sette dem i denne situasjonen.

Fortsett å lese...

Min utvikling -og endringsprosess # 3

"Det finnes ikke uinteressante ting, bare uinteresserte mennesker"

Lord Chesterton

 En gave til livet ditt!

Den beste gaven du kan gi deg selv å helt enkelt slutte å forgifte kroppen din og starte med å hjelpe den å rense ut alle de avfallsstoffene som er lagret frem til nå. Hva er så det første steget DU umiddelbart kan ta for å få bedre helse? Svaret på det spørsmålet krever at du svarer på noen spørsmål til:

Hvor lenge kan du klare deg uten mat?

Hvor lenge kan du klare deg uten vann?

Hvor lenge kan du klare deg uten luft?

Lær deg å puste på riktig måte!

Vi har best oksygenopptak nederst i lungene. Når det området ikke fylles med luft på en tilfredsstillende måte får vi en dårlig oksygenering. Riktig pust krever at diafragma (mellomgulvet) altså det lageret av muskler som skiller brystet fra mage-trakten, brukes....

Fortsett å lese...

Din utvikling -og endringsprosess # 2

"Du får alltid mer av det du fokuserer på"

Law of attraction.

Best mulig helse

Er det mulig å være suksessfull uten god helse? Vil tro at svaret på dette er selvsagt. Likevel lever de fleste som om det motsatt skulle være sant. Faktum er at de fleste ikke har en plan for å forbedre sin helse.

Du har en gave, en kraft som du er født med. Denne kan du bruke for å skape en livskvalitet som de fleste bare drømmer om. Den kraften er den din kropp og sinn har når de arbeider sammen.

Det er samme kraft som holder hjerte ditt i gang og pumper over 100 000 ganger pr. dag uten at du trenger å tenke på det. Det pumper over 6000 liter blod om dagen gjennom et system av blodårer, som om du la det ut i en linje ville dekket hele Norge i lengden.

Du har et par øyne som når som helst kan skille mellom 10 millioner ulike farger. Din kropp har muskler som om de kunne dra i samme retning på en...

Fortsett å lese...

Din utvikling -og endringsprosess # 1

"Det beste tidspunktet å plante et tre på, er for tjue år siden. Det nest beste er i dag."

KINESISK ORDTAK

Velkommen til nettsiden vår og kanskje starten på din viktigste prosess i livet; Endringer som vedvarer.

For å få til endring må du enten slutte med noe - eller så må du starte med noe. Hvis ikke vil ting bli som de er, i beste fall.

«Ikke spør deg selv hva verden trenger. Spør heller deg selv hva du trenger».

Det verden trenger, er mennesker som har våknet til liv .»

Om du nå er på vei til å ta det første steget for å gjøre dine drømmer til virkelighet i hverdagen så er det spennende tider. Den kunnskapen du vil kunne få i denne prosessen har tidligere hjulpet tusenvis av mennesker til en ny forståelse om hvordan vi fungerer. Samtidig som du får en dypere forståelse vil det som tidligere virket...

Fortsett å lese...
1 2
Close

50% Complete

Få nyheter, tips og innsikter

Vi følger med og deler tanker og ideer for hvordan utvikles som leder. Dette vil hjelpe deg til å få mer liv til dagene!