Book en avtale

Tips og innspill for å sove bedre

mental trening selvhypnose søvn Sep 26, 2023
InZight Holding AS
Tips og innspill for å sove bedre
3:38
 

Søvninduksjon - en måte å jobbe med gode søvnrutiner

Her er en enkel selvhypnoseinduksjon for å hjelpe deg med å oppnå bedre søvnkvalitet. Du kan bruke denne induksjonen før sengetid:

 

1. Komfortabel posisjon: Sørg for at du er i en behagelig og avslappet stilling i sengen. Lukk øynene dine.

2. Dybde på pust: Ta noen dype, rolige pust. Pust inn gjennom nesen og ut gjennom munnen. Fokuser på å puste dypt ned i magen, ikke bare i brystet.

3. Progressiv muskelavslapning: Start med føttene og jobb deg oppover gjennom kroppen din. Mentalt skann og slapp av hver muskelgruppe. Forestill deg at spenningen slipper fra hvert område. Begynn med føttene, deretter leggene, lårene, og så videre, helt til du når toppen av hodet.

4. Visualisering: Forestill deg et fredelig og avslappende sted. Dette kan være et sted du har vært før eller en fantasiskapt oase. Beskriv dette stedet i tankene dine og forestill deg hver detalj - farger, teksturer, lyder og lukter.

5. Mentalt mantra: Lag en kort og beroligende setning eller mantra som du gjentar i tankene dine. For eksempel: "Jeg er rolig og avslappet" eller "Jeg sover fredelig."

6. Mørke og stillhet: Forestill deg at det blir mørkere og stillere rundt deg. La tankene dine glide inn i en tilstand av fred og ro.

7. Langsom telling: Tell baklengs fra ti til én. Med hvert tall, føl deg dypere og dypere inn i avslapning og søvn.

8. Dvalemodus: Når du når tallet én, forestill deg at du går inn i en dyp dvalemodus hvor kroppen og sinnet ditt kan hvile fullstendig.

9. Fortsett mantraet: Fortsett å gjenta mantraet ditt i tankene dine mens du lar deg selv gli inn i søvn.

10. Søvn; La søvnen naturlig ta over. Ikke press deg selv, bare la det skje.

Husk at det kan ta litt tid og øvelse for å mestre selvhypnoseinduksjon for bedre søvn. Praktiser regelmessig, og ikke stress hvis det ikke virker umiddelbart. Det kan bidra til å skape en beroligende rutine før sengetid.

 

Trenger du hjelp til å komme i gang med en endringsreise selv - og usikker på hvordan? Bestill et digitalt Coachingmøte hvor vi stemmer av og setter standarden for dette. 

Bestill en digital Coachingavtale her

Hold kontakten med oss og få nyheter og innsikter rett i din e-post!

Vi hater SPAM. Vi vil aldri selge informasjon om deg - uansett grunn.