En fobi er en intens frykt for noe som i realiteten utgjør liten eller ingen fare.

Om dette virkelig stemmer (Noe vi er 100% overbevist om) hvorfor kaste bort tid og energi på dette (1) - og finnes det noen svar på hvordan bli kvitt problemet (2)?

Svaret på 1; Bortkastet - Slutt med det!

Svaret på 2;  Ja, dette kan du bli kvitt - OM du ønsker det (Og ja, det er faktisk noen som vil ha dette i livet sitt, men det er jo en helt annen sak.

Vanlige fobier inkluderer frykt for; lukkede rom og plasser, høyder, å kjøre på motorveien, å fly, flyvende insekter, å kjøre heis, slanger, edderkopper, blod, sprøyter og nåler, utstoppede dyr, mus og rotter, vann etc.

Menneskesinnet kan i teorien utvikle en fobi mot alle tenkelige ting. De fleste fobier er utviklet i barndommen, men de kan også utvikles i voksen alder.

Hvis du har en fobi vet du helt sikkert at din frykt er ubegrunnet, men likevel klarer du ikke å kontrollere følelsene dine. Bare det å tenke på den tingen du frykter kan gjøre deg engstelig. Når du blir eksponert for din fobi er skrekken og frykten automatisk og overveldende.

Hvis din fobi ikke påvirker ditt liv i stor grad, er det sannsynligvis lite å bekymre seg for. Men hvis du unngår det det gjelder av objektet, aktiviteten eller situasjonen som utløser fobien forstyrrer med dine daglige gjøremål og forhindrer deg i å gjøre ting du normalt ville satt pris på, er det på tide å søke hjelp.

Bestill nettkurset og kom i gang umiddelbart eller ta kontakt om du skulle ønske personlig oppfølging i liknende prosesser. InZight har lang erfaring og gode resultater å vise til i slike prosesser. Vi jobber ikke klinisk, så om du er i et forløp med en lege, psykolog eller psykiater eller bruker medisiner mot psykisk sykdom, skal du fortsette med dette og følge og fullføre deres anbefalinger. 

Fobi - Frykt

Redd for slanger, edderkopper eller et eller annet skummelt der ute og du ønsker at dette skal slutte å begrense din hverdag?

Gjør noe med det, NÅ!

Flyskrekk

Er du redd for å fly, eller er det tanken på å fly som skremmer deg? Lær mer om hvordan du kan bli kvitt denne unødvendige og hemmende frykten

Les mer om hvordan her

Sceneskrekk

Redd for å mislykkes, og vet at du ønsker det motsatte? Du ønsker å styre ditt tankesett i en retning der du har full kontroll..

Hvordan opplevde Sofie Elise dette?

Araknofobi - frykt for edderkopper

Edderkoppfobi er godt kjent, og edderkoppenes skremmende vesen er brukt som element i mange filmer og fantasiromaner (Shelob fra Ringenes Herre og Aragof fra Harry Potter er bare noen få eksempler). Vi kan se for oss at edderkoppfobi er sammensatt av frykt for lemlestelse og eventuelt frykt for at de potensielt sett er dødelige.

De kan selvfølgelig også oppleves som uberegnelige, beveger seg stille, av og til går de rolig og av og til går de raskt, og de kan plutselig dukke opp uten forvarsel. Man kan forestille seg at disse edderkoppegenskapene også ansporer oss til å være på vakt for dette lunefulle vesenet, noe som kan virke begrensende på oss. Selv om ikke edderkopper kan fange oss permanent, kan de det med de insektene som fanges i edderkoppspinnet, og det finnes filmer som antyder at edderkopper har en gift i seg som nettopp lammer oss totalt.

Med andre ord er edderkopper høyt oppe listen over menneskelige frykter, og muligens handler det om at disse små krypene  spiller på tre av menneskets grunnleggende fryktkomponenter samtidig. I tillegg er det slik at edderkoppene trives på litt mørke og bortgjemte steder, og at flere arter trives i menneskeboliger.

Det er i utgangspunktet ganske lett å bli kvitt denne type fobi – så lenge som en vet at frykten oftest sitter i «tankene». Det er som oftest ikke edderkoppen en er redd for, men tankene rundt den..

Les mer om en kundes opplevelse

Linnea Myhre

Det var behandlingen mot edderkoppfobi som ga Linnea Myhre ideen til romanen «Hver gang du forlater meg». Myhre hadde slik skrekk for edderkopper at hun kunne begynne å gråte bare ved tanken på dem. Men ved hjelp av en hypnotisør fikk hun fobien under kontroll.

– Før var jeg skeptisk, men det virket faktisk. Du kan bruke hypnose til så mye, sier hun.

Tidligere klient

Hei Jan-Ove 😊. Måtte bare sende deg en mail! I dag fløy jeg til XXXX for første gang på ca. 8 år uten å ta valium eller drikke alkohol! Det var helt fantastisk å kunne lande og være i god form, ja kunne faktisk dra rett på løpetur da jeg kom frem😊 Alt i forkant av turen har vært veldig bra, jeg har ikke vært redd og ikke tenkt på turen i det hele tatt før jeg satt i flyet. Jeg var til og med i godt humør på flyplassen og kunne nyte en kaffe før vi dro:) i dag var det mye vind på Gardermoen og take off var rimelig turbulent, men nå taklet jeg det på en helt annen måte. Ingen tårer eller pusteproblemer👏👏 så, jeg vil bare si tusen takk for hva enn som har skjedd, skjønner ikke så mye av det, men det spiller ingen rolle!

Sofie Elise

"Sceneskrekken, den ble jeg kvitt. Jeg kan fortsatt bli nervøs, jeg kan fortsatt grue meg, men det er langt ifra den frykten jeg kjente på før. Hvorfor eller hvordan aner jeg ikke, men det er en av de mest interessante opplevelsene jeg har hatt!"

Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

Vi anbefaler en prosess som innebærer 3 møter - helst fysisk

Dette da du sannsynligvis er riktig så god til å tenke tanker som gir deg den oppfatningen du har av din frykt. For å lære hvordan endre dette skal du forstå logikken i tankesettet og hva dette gjør med dine følelser og opplevelse av nåtid. Så du må faktisk trene på å håndtere tankesettet ditt annerledes.!!

Bestill i dag og få 3 konsultasjoner til prisen av 2

 

Kom i gang nå!

Gratis lydfil for å bli kvitt uro og tankespinn 

Ta på hodetelefoner og sett deg godt tilrette

Bli kvitt uro og tankespinn
12:00