Hjem Tjenester Tips & Råd Om oss Visjon & Verdier Kontakt oss Ta meg til nettkursene Logg inn

Bli kvitt din edderkoppfobi

"Araknofobi"

Edderkoppfobi er godt kjent, og edderkoppenes skremmende vesen er brukt som element i mange filmer og fantasiromaner (Shelob fra Ringenes Herre og Aragof fra Harry Potter er bare noen få eksempler). Vi kan se for oss at edderkoppfobi er sammensatt av frykt for lemlestelse og eventuelt frykt for at de potensielt sett er dødelige.

De kan selvfølgelig også oppleves som uberegnelige, beveger seg stille, av og til går de rolig og av og til går de raskt, og de kan plutselig dukke opp uten forvarsel. Man kan forestille seg at disse edderkoppegenskapene også ansporer oss til å være på vakt for dette lunefulle vesenet, noe som kan virke begrensende på oss. Selv om ikke edderkopper kan fange oss permanent, kan de det med de insektene som fanges i edderkoppspinnet, og det finnes filmer som antyder at edderkopper har en gift i seg som nettopp lammer oss totalt.

Med andre ord er edderkopper høyt oppe listen over menneskelige frykter, og muligens handler det om at disse små krypene  spiller på tre av menneskets grunnleggende fryktkomponenter samtidig. I tillegg er det slik at edderkoppene trives på litt mørke og bortgjemte steder, og at flere arter trives i menneskeboliger.

                     

Det er i utgangspunktet ganske lett å bli kvitt denne type fobi – så lenge som en vet at frykten oftest sitter i «tankene». Det er som oftest ikke edderkoppen en er redd for, men tankene rundt den..

Ta kontakt om du skulle ønske personlig oppfølging i forbindelse med edderkoppfobi. InZight har lang erfaring og gode resultater å vise til i slike prosesser.

Klikk her for å bestille time

"Det var behandlingen mot edderkoppfobi som ga Linnea Myhre ideen til romanen «Hver gang du forlater meg». Myhre hadde slik skrekk for edderkopper at hun kunne begynne å gråte bare ved tanken på dem. Men ved hjelp av en hypnotisør fikk hun fobien under kontroll. – Før var jeg skeptisk, men det virket faktisk. Du kan bruke hypnose til så mye, sier hun."

Linnea Myhre
Forfatter og fornøyd klient
Close

Legg igjen din e-post og motta gratis 5 enkle verktøy som hjelper deg å kontrollere over segmenter dine i møte med dominerende mennesker